Jedna od važnijih priča te godine kada i ti dolaziš na svijet svakako je skandal s dodjelom Oscara. Jedan od glumaca filmskog mega hita Kum – Al Pacino – bojkotirao je dodjelu, uvrijeđen nominacijom za najboljeg sporednog glumca. Tvrdio je, naime, da je na ekranu proveo više vremena od svojeg kolege Marlona Branda (na kraju nagrađenog Oscarom za najboljeg glumca). I doista, te je godine Kum poharao Oscare – i s razlogom. Riječ je doista o remek-djelu i pogledaj ovdje kakvom:

Pjesma puna električnog, seksi naboja definitivno je “Let’s Get It On” pjevača Marvina Gayea. Kada je tekstopisac Ed Townsend prvotno zamislio ovu pjesmu, pušten s odvikavanja zbog alkoholizma, napisan je s vjerskom temom. Tekst su promijenili nekoliko puta dok nisu došli do ljubavne i romantične pjesme koja se uspješno držala na ljestvici hitova. Poslušaj pjesmu godine!

Te 1973. godine pokraden je Muzej umjetnosti u Montrealu. Ukradene su slike vrijednosti dva milijuna dolara, a među njima je bila jedna Rembrandtova. Samo njezina vrijednost procijenjena je na milijun dolara. Rembrandt je čini se popularan među kradljivcima jer u cijelom stoljeću ukradeno je više od 80 njegovih djela! Postoje i knjige o krađama njegovih djela. Ipak, kako kaže pisac knjige o krađama, često nađu slike neoštećene i to najviše zahvaljujući nepažnji kradljivaca.  

Richard Nixon jedini je čovjek kojem je pošlo za rukom dva puta biti izabran za dopredsjednika i dva puta za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. No, ono što mu nije pošlo za rukom je ostati na mjestu predsjednika i to zbog stvari radi koje ga se najviše pamti: afere Watergate. Afera se uključuje prisluškivanje i provalu u sjedište nacionalnog odbora Demokratske stranke u hotelsko-stambenom kompleksu ‘Watergate’ (po kojemu je dobila ime). Nixon je odobrio sve nezakonite radnje, a pokušao je i sabotirati sve koji bi ga u tome mogli razotkriti..

Koliko ti vremena treba da preuzmeš 4GB?

Internet 1973
0 sati
Pri brzini od 1 kbit/s
A1 Turbo Internet 2020
0 sekunde
Pri brzini od 1 Gbit/s

Američki predsjednici uvijek su bili interesantni ne samo SAD-u već i u svim drugim državama svijeta. O njima su se često radili filmovi, a izbori se prate s velikom pozornošću. Isto tako je bilo i s aferom Watergate, koja ima svoju filmsku verziju. Ako poželiš pogledati neki film o predsjednicima ili aferama, možeš ga streamati s nekog od online servisa. I to funkcionira bez greške i štucanja (posebno ako koristiš A1 Super Internet ili A1 Turbo Internet).

Ako ga pak poželiš preuzeti za gledanje u offline modu, za 4GB filma (koristili smo za izračun prosječnu veličinu filma u BluRay formatu), na današnjim ćeš A1 Turbo Internet brzinama čekati 34,4 sekunde, a te 1973. nije to bilo moguće. Ali ako pogledamo brzine iz 1990., kada se Internet počinje masovnije probijati na tržište, trebalo je čekati oko 9500 sati. Da se ne mučiš s računanjem, to je više od 390 dana!

Za nas promjena počinje 1999. godine, kada u Hrvatsku dolazi A1 – tada pod imenom VIPnet. Ma sigurno se toga sjećaš! Pojavio se teleoperater koji je prvi ponudio uslugu mobitela na bonove. A ako bi nešto zapelo, po prvi smo put imali operatera koji je nudio 24/7 korisničku podršku. Napokon!

Nova promjena stigla je početkom novog stoljeća, 2001. godine. Tadašnji VIPnet omogućio je nama korisnicima da parkiranje platimo SMS porukom. Deset godina kasnije, mogli smo imati jedan ugovor s objedinjenim uslugama: za fiksni telefon, za Internet i za TV.

Evo, PLACEHOLDER_IME,  svijet se iz zaista promijenio od 1973. godine, dana kada je svijet postao bogatiji za tebe (kao i za Stipu Drviša, Paula Walkera, Pharrella Williamsa, Heidi Klum, Kate Beckinsale i Tyru Banks). Sve se ovo – i još mnogo toga – dogodilo tijekom tvojeg života. Nastajali su filmovi i serije, pojavili su se Netflix, Spotify i Deezer, nove su navike kod čitanja novina, svoje osjećaje i mišljenja razmjenjujemo putem društvenih mreža – Facebooka, Instagrama i Twittera… Ali i dalje učimo, razvijamo se, istražujemo. I dalje se upoznajemo, zaljubljujemo, zbližavamo. I dalje pronalazimo nove i čudesne načine da mijenjamo svijet – baš zbog tebe. Jer u središtu svih promjena si ti – i ti povezuješ sve ovo u samo svoju i jedinstvenu priču!