Od 2011. do 2020. dogodile su se velike stvari, a jedna od njih upravo je i tvoje rođenje. Sjećaš li se nekih od njih? Ne brini, mi smo tu da ti pokažemo kako je tvoje odrastanje teklo i što se sve nakon tvog rođenja dogodilo! Što čekaš? Uzmi kokice i udobno se zavali jer krećemo!

Vidiš, 2011. s emitiranjem je počela serija koja nas je gotovo desetljeće prikovala uz male ekrane. Igra prijestolja jedna je od najpopularnijih serija u Hrvatskoj, a mnogi upravo zbog nje odlučuju na odmor ići u Kraljev grudobran, odnosno Dubrovnik – mjesto gdje je ona snimana!

Kakav glazbeni mix! Party rock anthem nikako da dosadi, Adele nas još uvijek raznježi, a Gangam style je bome sve zaludio (pogledaj samo broj pregleda). Sigurno još uvijek plešeš na taj ritam, ne moraš se sramiti. Tako su plesali i svi oni koji su 2013. bili na jednom od najvećih festivala elektronske glazbe u Hrvatskoj – Ultra music festivalu. Bez brige, uskoro ćeš i ti moći partijati na sve ove hitove!

I dok su se 2016. godine najviše guglali Pokemoni, crtić koji je i danas među najpoznatijima zbog malog žutog Pikachua, 2018. za nas je jedna od najljepših povijesnih godina. Zašto? Pa zbog nogometa! Takva atmosfera jednostavno se ne može opisati, treba se osjetiti. Skupljalo se satima prije, komentiralo, razmišljalo o taktikama i protivnicima.

Da, Svjetsko prvenstvo u nogometu. Dani kada smo plakali od sreće, skakali u kafićima, zaustavljali promet – sve to jer su nas naši nogometaši doveli do srebrne medalje, najvećeg ostvarenja u povijesti hrvatskog nogometa! Srećom, zahvaljujući Internetu gledali smo kako su Ćorluka, Vrsaljko, Modrić, Mandžukić i ekipa slavili sve dok nisu stigli nazad u Hrvatsku, gdje smo im pripremili doček za povijest. Dani koje nitko neće zaboraviti!

Brojni povijesni uspjesi kao taj danas su dostupni svima koji bi barem malo htjeli osjetiti dio te atmosfere. Danas je moguće streamati s nekog od online servisa kada nam to odgovara. I to funkcionira bez greške i štucanja (posebno ako koristiš A1 Super Internet ili A1 Turbo Internet).

Ako pak požAko ga pak poželiš preuzeti za gledanje u offline modu, za 4GB serije ili filma (koristili smo za izračun prosječnu veličinu filma u BluRay formatu), na današnjim ćeš A1 Turbo Internet brzinama čekati 34,4 sekunde, što prije nije bilo moguće. Ako pogledamo brzine iz 1990., kada se Internet počinje masovnije probijati na tržište, trebalo je čekati oko 9500 sati. Da se ne mučiš s računanjem, to je više od 390 dana!

Koliko ti vremena treba da preuzmeš 4GB?

Internet 2010-2019
0 minuta
Pri brzini od 45.452 Mbit/s
A1 Turbo Internet 2020
0 sekunde
Pri brzini od 1 Gbit/s

Možda ne znaš, ali 2018. godina je obilježena pojavom jedne djevojčice koja je odlučila napraviti veliku promjenu u svijetu. Njezino je ime Greta Thunberg i ono što je ona postigla u borbi za ekološke promjene stvarno je prava revolucija!

Slična se revolucija, ali u telekomunikacijskim uslugama, dogodila 1999. godine, kada u Hrvatsku dolazi A1 – tada pod imenom VIPnet. Pojavio se teleoperater koji je prvi ponudio uslugu mobitela na bonove. A ako bi nešto zapelo, po prvi smo put imali operatera koji je nudio 24/7 korisničku podršku. Napokon!

Nova promjena stigla je početkom novog stoljeća, 2001. godine. Tadašnji VIPnet omogućio je nama korisnicima da parkiranje platimo SMS porukom. Deset godina kasnije, mogli smo imati jedan ugovor s objedinjenim uslugama: za fiksni telefon, za Internet i za TV.

Evo, PLACEHOLDER_IME, svijet se iz zaista promijenio u samo nekoliko godina, kada je svijet postao bogatiji za tebe, ali i brojne druge buduće mlade osobe koje su spremne raditi velike promjene u ovom svijetu. Sve se ovo – i još mnogo toga – dogodilo prije, ali i tijekom tvojeg života. Nastajali su filmovi i serije, pojavili su se Netflix, Spotify i Deezer, nove su navike kod čitanja novina, svoje osjećaje i mišljenja razmjenjujemo putem društvenih mreža – Facebooka, Instagrama i Twittera… Ali i dalje učimo, razvijamo se, istražujemo. I dalje se upoznajemo, zaljubljujemo, zbližavamo. I dalje pronalazimo nove i čudesne načine da mijenjamo svijet – baš zbog tebe. Jer u središtu svih promjena si ti – i ti povezuješ sve ovo u samo svoju i jedinstvenu priču!